Regler for å spille Deck Shuffleboard og Corn Hole

DECK SHUFFLEBOARD 

 

Start med alle 8 diskene i -10 området. De fire gule diskene skal ligger til høyre for pyramidestreken i midten mens de fire sorte skal ligge til venstre. Gul starter og man tar annet hvert støt. For å støte, skyv køen inntil disken. Skyv så disken, med køen, i en lang, rolig bevegelse. Ta ett eller to skritt fram slik at bevegelsen kommer fra hele kroppen.

 

Disker som ikke rekker frem til den borteste dødlinja (den hvite streken på midten av banen) tas ut av spillet med en gang. Diskene må ligge helt inne i poengsonen, uten å være nær noen streker, for at det skal bli poeng.

 

Sikt for å score med dine egen disker. Beskytt poengene dine ved å legge opp forsvarsdisker eller prøv å støt ut motstanderens poengstener. Unngå å legge deg i kjøkkenet (-10), men prøv å klinke motstanderen din ned dit.

 

Tell opp og noter poengene til begge lag etter alle 8 disker er spilt. Når man har talt opp og notert ned poengene etter første runde spiller man tilbake igjen fra den andre siden. Da er det sort som starter. Da skal de gule diskene ligge til venstre for pyramidestreken i midten og de sorte diskene ligge til høyre.

 

Tenk før hvert skudd. Kunsten er å kombinere strategi og taktikk med et godt sikte og god krafttilpasning. Den med høyest poengsum etter et gitt antall runder (vanligvis 8 runder) eller første mann til en gitt poengsum vinner spillet. 

 

 

 

CORN HOLE

 

Sett opp Corn Hole bordene med ønsket kasteavstand mellom seg. Vanligvis med 5-15 meter avstand. Et lag/en person starter å kaste også kaster lagene/personene annen hver gang. Målet er å samle  21 poeng ved å lande på bordet og i hullet uten å ha truffet via bakken først. Det å lande i hullet gir 3 poeng mens å bli liggende på bordet gir 1 poeng. Når alle bagene er kastes går man bort og regner ut hvor mange poeng det blir til rundens vinner. Om rødt lag har 1 bag i hullet og grønt lag har en bag på bordet så blir det 2 poeng til rødt lag (3-1 = 2 poeng). Kun et lag kan få poeng per runde. Når poengene er regnet ut og ført opp snur man seg og kaster tilbake mot det andre bordet. Laget som først når nøyaktig 21 poeng vinner spillet!

 

Varianter: Det går selvfølgelig også an å spille med at man ikke må nå nøyaktig 21 poeng, men at man også vinner så lenge man får 21 poeng eller over. En annen variant er at det laget med mest poeng etter et gitt antall runder vinner spillet. Det viktigste er egentlig bare at man koser seg med dette hyggelig spillet. Måtte den beste kaste-armen vinne!